Verslag BETEBO Jeugd zondag 20 maart Ten Boer

Op zondag 20 maart 2022 hebben we weer een fantastisch Jeugd BETEBO toernooi beleefd op de vier tennisbanen bij TC Ten Boer. We waren met 40 deelnemers en die kregen samen met de meegekomen ouders een warm welkom met een taartje voor de kids. Na twee jaar wachten ivm de vervelende Corona perikelen kon het eindelijk weer. En hoe!!!

Door de inzet van Marlous en de jeugdcommissie van Ten Boer konden we vele nieuwe jeugdspelers ontmoeten uit Bedum, Ten Boer, Warffum en Uithuizen. Inderdaad jullie lezen het goed, We hadden  na overleg met Ten Boer ook jeugdspelers uit Warffum en Uithuizen uitgenodigd. Niet iedereen kon, om verschillende redenen, maar gelukkig waren er genoeg. Voor velen was dit ook de eerste keer dat ze wedstrijden gingen spelen tegen onbekende kids en dan ook nog op een vreemd veld. Dat was best spannend voor sommigen. Gelukkig waren er genoeg ouders en begeleiders aanwezig om alles in goede banen te leiden.

We speelden zoals gebruikelijk in de Rode, Oranje en Groene categorieën onderlinge wedstrijden in de enkel en dubbel. Daarnaast werden er verschillende nevenactiviteiten georganiseerd waar men ook punten mee kon verdienen.

Het was weer een bijzonder mooi evenement. In de eerste plaats was het de hele dag droog en zonnig. En dat was mooi meegenomen zo vroeg in het voorjaar in Nederland.  Met een bijna wolkeloze hemel en een temperatuur van ongeveer 7 graden en een redelijke bries was het daardoor goed toeven in de buitenlucht. ( als je maar in beweging bleef) en dat deden de kids zeker.

De ouders en begeleiders werden warm worden van binnen door de verscheidenheid aan deelnemers en de spannende wedstrijden. De leeftijd van de kinderen varieerde van 7 tot 13 jaar.  Er waren dus kids bij, die nog nooit een wedstrijd getennist hadden en er waren tennisleraren in ons midden. Je zou zeggen dat kan niet goed gaan. Maar iedereen genoot en er viel geen onvertogen woord. Het was even moeilijk als je verloor, maar ook dit werd moedig gedragen.

Het concept van spelen tegen leeftijdsgenoten in gevarieerde dubbel en enkel opstellingen werkte prima. Er werd ook rekening gehouden met ervaren en onervaren kids en dat leverde  leverde weer leuke wedstrijden op, waarbij regelmatig spel van een hoog niveau te zien was.

Om 14.00 uur was de prijsuitreiking. En na de telling bleek Ten Boer met één punt verschil van Bedum te hebben gewonnen.  De wisselbeker staat komend jaar dus in de prijzenkast van Ten Boer. Uitslag 79-78 !!!

Omdat TC Ten Boer 50 jaar bestaat werden er nog twee blikken met 50 koekjes afgegeven voor de kids.

Volgend jaar hopen we in het voorjaar weer een jeugd BETEBO te kunnen organiseren. Dan in Bedum. En als de belangstelling op deze manier doorgaat moet dat ook dat weer een geslaagd evenement worden.

Willem Kloos